اختلال اضطراب اجتماعی
اختلال اضطراب اجتماعی که به نام های دیگری از جمله جمع هراسی، هراس اجتماعی و فوبیای اجتماعی نیز معروف است، اختلالی مربوط به اختلال اضطراب می باشد و همان طور که از نامش پیداست، فرد هنگام قرار گیری در جمع و موقعیت های اجتماعی دچار ترس و اضطراب می شود. این ترس و اضطراب تا حدی است که حتی گاهی اوقات فعالیت های روزمره فرد را دچار مشکل می کند. در این ادامه این مقاله از وبسایت دکتر سید سادات سپهرتاج، روانپزشک شیراز، به بررسی علت ها، نشانه ها و نحوه درمان این اختلال خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
علائم اختلال اضطراب اجتماعی
افرادی که با این اختلال مواجه هستند در موقعیت ها و فعالیت های اجتماعی، دچار استرس می شوند. به عنوان مثال این افراد هنگام سخنرانی در حضور جمع به مشکل می خورند.
نشانه های موجود در فرد مبتلا به بیماری اضطراب اجتماعی عبارتند از:
- از چند روز قبل از قرار گرفتن در یک موقعیت اجتماعی دچار استرس می شود.
- از اینکه مورد توجه دیگران باشد، می ترسد.
- همیشه در هنگام قرار گرفتن در جمع دچار اضطراب شدید می شود.
- از مورد سوال و بازپرسی قرار گرفتن دیگران می هراسد.
- از مورد قضاوت منفی قرار گرفتن واهمه دارد.
- از فعالیت های اجتماعی نظیر تحصیل، شغل و … کناره گیری می کند.
- هنگام صحبت با دیگران بسیار آرام صحبت می کند و ارتباط چشمی نمی گیرد.
- از اینکه رفتار او احمقانه به نظر برسد، می ترسد.
- از انتقاد دیگران و تحقیر شدن هراس دارد.
- فکر می کند به اندازه ی کافی خوب نیست.
همچنین علائم فیزیکی نیز در افراد دیده می شود. از جمله علائم زیر:
- تعریق
- سرخ شدن
- لرزش
- تپش قلب
- احساس خالی شدن ذهن
- حالت تهوع
علت اختلال اضطراب اجتماعی
اضطراب اجتماعی احتمالا به دلیل اختلال در بخش کوچکی از مغز به نام “آمیگدال” به وجود می آید. این بخش، نحوه ی واکنش به ترس را در افراد کنترل می کند. چنانچه این بخش از مغز به درستی وظیفه ی خود را انجام ندهد، اضطراب اجتماعی روی می دهد.
همچنین دلایل ارثی نیز می تواند موجب این اختلال شود. تجربه های ناگوار در گذشته که فرد در آن تحقیر شده یا اتفاق ناخوشایند دیگری افتاده نیز می تواند این اختلال را در فرد تشدید کند.
درمان اختلال اضطراب اجتماعی
اگر فکر می کنید دچار اختلال اضطراب اجتماعی هستید، توصیه می کنیم برای درمان آن به روانپزشک مراجعه کنید. چرا که شاید تشخیص شما اشتباه بوده و اصلا نوع اختلال چیز دیگری باشد. روانپزشک با تشخیص بیماری از انواع درمان های دارویی و یا روانی بسته به وضعیت بیمار استفاده می کند.