اعتماد به نفس خود را تقویت کنید
بسیاری از مشکلاتی که برای افراد در زندگی روزمره پیش می آید، ناشی از کمبود اعتماد به نفس است. اعتماد به نفس به معنی آگاهی از ارزش ها و توانایی های خود و نشان دادن آن ها به دیگران است. البته منظور این نیست که خود را بالاتر و بهتر از آنچه که هستیم بدانیم و با دیگران نیز اینگونه رفتار کنیم، بلکه منظور باور داشتن به همان توانایی هایی است که داریم. اگر اعتماد به نفس داشته باشید، می توانید به بسیاری از اهداف خود برسید، پس باید اعتماد به نفس خود را تقویت کنید. در این مقاله از وبسایت دکتر سید سادات سپهرتاج، راهکارهایی را برای تقویت اعتماد به نفس ارائه داده ایم.
موفقیت های خود را به یاد داشته باشید
اولین راهکار برای افزایش اعتماد به نفس، این است که همیشه و در همه جا موفقیت های خود را به یاد داشته باشید و بابت آن ها شکرگذاری کنید. اینکه شما تا چه اندازه موفق هستید و چه مشکلات و چالش های بزرگی را پشت سر گذاشته اید تا به این موفقیت دست یابید، به شما کمک می کند که خود و توانایی هایتان را باور داشته باشید.
افکار مثبت داشته باشید
همیشه به چیز های خوب فکر کنید و افکار منفی را از ذهنتان بیرون بریزید. همچنین با آدم های مثبت که اعتماد به نفس شما را افزایش می دهند، معاشرت کنید. مثبت بودن و مثبت اندیشیدن موجب می شود که نسب به خودتان حس خوبی داشته و اعتماد به نفستان را تقویت کنید.
نه گفتن را یاد بگیرید
البته بهتر است بگوییم نه گفتن با احترام را یاد بگیرید. اگر جزو افرادی هستید که در نه گفتن مشکل دارند، اعتماد به نفس پایینی دارید. اگر میل به انجام کاری که از شما درخواست می شود، ندارید، قاطعانه و با احترام نه بگویید. هیچ کس قرار نیست شما را مجبور به انجام کاری که دوست ندارید، کند.
اجتماعی باشید
سعی کنید بیشتر جمع های خانواده و دوستان و فامیل شرکت کنید. گسترش روابط با دیگر افراد و صحبت آن ها کمک زیادی به تقویت اعتماد به نفس در شما می کند. چرا که اگر گوشه گیر باشید، مسلما فرصتی برای ابراز توانایی هایتان به دیگران نیز نخواهید داشت.
توقعات غیر واقعی نداشته باشید
هیچ کس کاملا عالی نیست و شک نکنید که شما نیز نمی توانید یک فرد کامل و بی عیب و نقص باشید. البته تلاش به این منظور قابل تقدیر است اما اگر موفق نشدید، نترسید و نگران نباشید. همین که خوب باشید و خود واقعی تان، کافیست.
ذکر این نکته خالی از لطف نیست که عدم اعتماد به نفس یک اختلال روانی محسوب می شود، چرا که در فرد قادر نیست توانایی های خود را ابراز کند. مثلا ورزشکار ماهری که در مقابل حریف خود را ضعیف و نحیف می بیند، دچار اختلال عدم اعتماد به نفس است. برای درمان اختلال عدم اعتماد به نفس با دکتر سید سادات سپهرتاج، روانپزشک شیراز، در تماس باشید.