انواع اختلالات جنسی
اختلالات جنسی، همانطور که از نامش پیداست به آن دسته از اختلالات گفته می شود که فعالیت ها و عملکرد جنسی را تحت تاثیر قرار می دهد. این اختلالات هم می تواند در رفتار های جنسی زنان و هم مردان بروز کند. این اختلالات ممکن است به دلایل مختلف از جمله مشکلات جسمی یا داشتن تجربه ی ناخوشایند در گذشته و … اتفاق بیفتد. این اختلالات در انواع مختلفی دیده می شود. در این مقاله از وبسایت دکتر سید سادات سپهرتاج، روانپزشک شیراز، به بررسی انواع اختلالات جنسی می پردازیم.
اختلالات جنسی چیست؟
هر نوع رفتاری که موجب نارضایتی جنسی زن و مرد شود، مربوط به اختلالات جنسی می شود. در واقع اختلالات جنسی موجب عدم لذت بردن از رابطه ی جنسی شده و یا به مرور لذت از آن را کاهش می دهد. طبق آمار زنان بیش تر از مردان با عدم رضایت از رابطه ی جنسی مواجه هستند.
پیش تر گفتیم که این اختلالات انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
- کژکاری جنسی
- نابهنجاری جنسی یا پارافیلیا
در ادامه به معرفی هر کدام از آن ها خواهیم پرداخت.
کژکاری جنسی
کژکاری جنسی به ناتوانی در برقراری رابطه ی جنسی اشاره دارد. یک رابطه ی جنسی از 4 مرحله ی میل جنسی، برانگیختگی، ارگاسم و فرونشانی تشکیل شده است. اگر فردی در هر کدام از این مراحل دچار مشکل باشد، دارای اختلال کژکاری جنسی است.
اختلال کژکاری جنسی در انواع مختلفی از جمله موارد زیر دیده می شود:
- کمبود میلی جنسی یا سرد مزاجی در مردان
- کمبود میل جنسی یا سرد مزاجی در زنان
- اختلال نعوظ
- مشکلات ارگاسمی زنان
- تاخیر انزال – دیر انزالی
- انزال زودرس – زود انزالی
- مقاربت دردناک – واژینیسم
انواع اختلالات جنسی – نابهنجاری جنسی (پارافیلیا)
نابهنجاری جنسی یا پارافیلیا با تخیل و خیال پردازی همراه است. در واقع فرد برای رسیدن به لذت جنسی از ابزار، افراد و رفتار هایی استفاده می کند که مورد رضایت دیگران نیست. به همین دلیل نیز همیشه با رنج و عذاب دست و پنجه نرم می کند. افراد مبتلا به این اختلال در عملکرد های اجتماعی دچار مشکل شده و به خود یا دیگران آسیب می رسانند.
این اختلال نیز خود در انواع مختلفی مشاهده می شود که موارد زیر از ان جمله اند:
- نمایشگری جنسی (آلت نمایی یا عورت نمایی)
- بچه بازی (پدوفیلیا)
- خود آزار خواهی جنسی (مازوخیسم)
- دیگر آزاری جنسی (سادیسم)
- یادگار خواهی (فتیشیسم)
- تماشاگری جنسی (چشم چرانی)
- مالش دوستی
- حیوان دوستی
- هرزه گرایی تلفنی و کامپیوتری
- ادرار خواهی و مدفوع خواهی (پیکا)
- مرده خواهی (نکروفلیا)
امروزه اختلالات جنسی به راحتی قابل درمان هستند. بنابراین اگر از رابطه ی جنسی خود لذت نمی برید و یا مشکلاتی دارید، بهترین کار مراجعه به روانپزشک است.