معرفی اختلال روان نژندی
در این مطلب از وبسایت دکتر سید سادات سپهرتاج، روانپزشک شیراز، قصد داریم به معرفی اختلال روان نژندی بپردازیم. همان طور که پیداست این اختلال از دو واژه ی روان و نژند تشکیل شده است. نژند به معنای افسرده و اندوهگین بوده و این مشکل را می توان اختلالی روانی دانست که فرد را دچار حس افسردگی و پژمردگی می کند. به طور دقیق تر این بیماری اختلالی است که در آن فرد دائما حس اضطراب، نارضایتی و ناخشنودی، گناه و حقارت، ترس و نگرانی دارد.
اختلال روان نژندی در 5 نوع دسته بندی می شود که عبارتند از:
- نور اسنتی
- فوبیا یا ترس مرضی
- وسواس
- اضطراب
- هیستری
در ادامه بیشتر با این اختلال و علائم، نشانه ها و درمان آن آشنا می شویم.
علائم اختلال روان نژندی
خوشبختانه بر خلاف بسیاری از بیماری های روانی که همراه با توهم و هذیان است، در این بیماری این علائم دیده نمی شود. عمده ترین نشانه های این اختلال را می توان موارد زیر نام برد:
- اضطراب
- گناه
- حقارت
- ترس
- تحمل کم
- تحریک پذیری زیاد
- جلب توجه
- احتیاج زیاد به محبت دیگران
- وابستگی به دیگران
- خشم سرکوب شده
- بروز خشونت های شدید
این اختلال در کودکان علاوه بر موارد بالا ممکن است نشانه های دیگری از جمله شب ادراری، لکنت زبان و تیک داشتن نیز داشته باشد. بنابراین چنانچه این موارد را در کودک خود مشاهده می شکنید، حتما با یک روانپزشک خوب مشورت کنید.
دلایل ایجاد اختلال
معمولا اختلال روان نژندی به دنبال شکست و ناکامی های فرد در زندگی به وجود می آید. اتفاقات ناگوار در زندگی، ناکامی های تحصیلی، شکست های هیجانی و احساسی و … از جمله مواردی است که می توانند منجر به بروز این بیماری در افراد شوند.
راه های درمان
اختلالات روانی به دو روش دارو درمانی و روان درمانی قابل درمانند و برای درمان روان نژندی نیز از همین روش های بهره برده می شود. اما این که کدام روش مناسب کدام فرد است، بسته به تشخیص روانپزشک دارد. چنانچه درگیر اختلال روان نژندی هستید، تمرین آرامش و ریلکس بودن نیز می تواند در کنترل آن کمک زیادی به شما کند.